Dumfries op voorpagina in Italië: 'Dat was moeilijk, de wereld viel over me heen'

Dumfries op voorpagina in Italië: 'Dat was moeilijk, de wereld viel over me heen'

02-02-2022 09:14
39

Denzel Dumfries staat woensdag met een groot interview in de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport. De eerste maanden van de oud-PSV'er in Milaan waren niet makkelijk, erkent hij.

Dumfries verruilde PSV afgelopen zomer voor Inter, dat 12,5 miljoen euro voor hem betaalde en hem als opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi zag. Die erfenis drukte zwaar op de Oranje-international. De Italiaanse topper tegen Juventus op 24 oktober was het dieptepunt: Dumfries veroorzaakte een strafschop, waardoor Inter in de slotfase twee punten weggaf (1-1).

"Dat was het moeilijkste moment. De wereld viel over me heen", blikt Dumfries terug. "Maar de volgende de dag voelde ik al de steun van de club. En de week erna in Empoli gaf Danilo D'Ambrosio me na zijn goal een dikke knuffel. Dat was me nog nooit gebeurd, dat was een positieve shock."

Voor de jaarwisseling begon het te lopen voor Dumfries. Hij scoorde zelfs drie keer in vier wedstrijden. Inmiddels heeft niemand in Milaan het meer over Hakimi. "Nu is het mijn moment en ik werk hard om er klaar voor te zijn", zegt Dumfries, die zich spiegelt aan zijn illustere voorganger Maicon. "Hij is een voorbeeld, ik wil zo dicht mogelijk bij zijn niveau komen." Zaterdag speelt Inter de Milanese derby tegen AC Milan.