Aanwinst krijgt tijd bij Feyenoord: 'We bouwen goed op, kijken wat verstandig is'

Aanwinst krijgt tijd bij Feyenoord: 'We bouwen goed op, kijken wat verstandig is'

02-02-2022 15:43
52

Philippe Sandler krijgt bij Feyenoord de tijd om weer helemaal fit te worden. In de laatste jaren werd de verdediger namelijk geteisterd door blessureleed.

Feyenoord maakte de komst van Sandler op dinsdag bekend. Eerder dit seizoen verhuurde Manchester City de geboren Amsterdammer nog aan het Franse Troyes, maar daar kampte Sandler - niet voor het eerst - met blessureleed. "Dat kwam omdat ik te snel weer wedstrijden ben gaan spelen", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Vandaar dat we het hier goed opbouwen. Een voetballer wil altijd snel spelen, maar we moeten kijken wat verstandig is."

"De stap naar Feyenoord is heel mooi. Van alle blessures die ik in het verleden heb gehad, heb ik ook totaal geen last meer", gaat Sandler verder. "Het is nu alleen nog werken naar wedstrijdfitheid. Ik ben fysiek ook sterker dan in mijn tijd bij PEC. Nu het is wachten op het moment dat ik het kan laten zien."

Sandler blikt ook nog kort terug op zijn tijd bij Manchester City. "Mensen roepen altijd dat je wedstrijden moet spelen om beter te kunnen worden. Maar ik heb bij City op trainingen zo bizar veel geleerd. Ze eisen daar zoveel van een speler dat je in een soort trance raakt als je traint. Alleen is er nu een periode aangebroken dat ik gewoon wekelijks moet gaan spelen. Daarom verlengde ik ook mijn contract niet bij Manchester City."