Schmidt licht PSV-vertrek al toe in Duitsland: 'In de zomer wil ik vrij zijn'

Schmidt licht PSV-vertrek al toe in Duitsland: 'In de zomer wil ik vrij zijn'

03-02-2022 11:55
95

Roger Schmidt licht zijn aanstaande vertrek later toe via de officiële kanalen van PSV, maar heeft in Duitsland al een korte reactie gegeven. De toekomst van de trainer ligt nog helemaal open.

Het is geen geheim dat Schmidt er goed op staat in het buitenland: met name vanuit de Bundesliga is er veel interesse. Dit seizoen waren RB Leipzig en Hertha BSC nog in de markt. Het staat echter los van zijn beslissing om PSV aan het einde van het seizoen te verlaten.

"Ik ben er trots op deel uit te maken van PSV en ik wil dit seizoen met mijn team voor meer prijzen vechten", laat hij weten aan Kicker. Toch weigert hij zijn aflopende contract te verlengen. "In de zomer wil ik graag vrij zijn om een nieuwe beslissing te kunnen nemen voor mezelf."

Waar zijn toekomst ligt, is nog onduidelijk. Het uitdienen van zijn tweejarige PSV-contract was volgens Kicker de 'topprioriteit' van de oud-trainer van Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg. Dat bleek ook toen RB Leipzig in december aanklopte.

PSV strijdt dit seizoen nog op drie fronten om de prijzen. In de Eredivisie is de achterstand op koploper Ajax twee punten.