'In mijn ogen heeft Schmidt het goed gedaan, het gat met Ajax is kleiner geworden'

'In mijn ogen heeft Schmidt het goed gedaan, het gat met Ajax is kleiner geworden'

03-02-2022 13:52 Laatste update: 14:45
100

Huub Stevens is verrast dat Roger Schmidt aan het einde van het seizoen vertrekt bij PSV. Volgens de oud-trainer heeft de Duitser het inmiddels goed op de rit in het Philips Stadion.

"Ik ben verbaasd", reageert Stevens in gesprek met Omroep Brabant. "In mijn ogen heeft Roger Schmidt het goed gedaan bij PSV. Het gat naar Ajax is kleiner geworden in het afgelopen anderhalf jaar. Dat is mede de verdienste van de trainer."

"Hij heeft misschien al wel gesproken met een andere club waar hij meer perspectief ziet", vermoedt de Limburger. "Je weet dat je bij PSV altijd mee moet doen om de prijzen, maar je ziet ook dat Ajax veel meer financiële mogelijkheden heeft."

In het kielzog van Schmidt streek onder meer Mario Götze neer in Eindhoven. Volgens Stevens hoeft PSV zich echter geen zorgen te maken. "Ik verwacht niet dat spelers nu ineens zullen vertrekken. Anders heeft de club echt te veel de oren laten hangen naar de trainer. Het zou te gek voor woorden zijn als nu al die spelers weg zouden gaan. De club is altijd belangrijker dan de trainer."