Jonk keurt opvallend Volendam-vertrek af: Ik houd niet van middelmaat

Jonk keurt opvallend Volendam-vertrek af: "Ik houd niet van middelmaat"

03-02-2022 15:48
77

FC Volendam verloor in de winterse transferperiode één van zijn uitblinkers aan het Italiaanse Bologna, tot teleurstelling van Wim Jonk. De trainer staat niet achter de keuze van Denso Kasius.

De van FC Utrecht gehuurde Kasius speelde zich dit seizoen in de kijker en besloot vorige week naar Bologna te verhuizen. Jonk spreekt van een aderlating. "Ik betreur het ten zeerste", reageert de Volendam-trainer voor de camera van NH Sport.

Jonk zegt de transfer niet te begrijpen. "Hij ontwikkelde zich vrij goed en heeft talent, maar hij heeft ook nog ontzettend veel stappen te maken. Dan is de stap naar de Italiaanse competitie enorm." Als oud-speler van Internazionale weet Jonk wat er gevraagd wordt. "Ik zou altijd geduld hebben betracht om nóg meer keuzes te krijgen en vooral gefocust zijn op mijn eigen ontwikkeling. Er is nog zo veel te leren."

Jonk noemt Bologna 'middelmaat'. "Ik houd niet van middelmaat. Daar doe ik niemand tekort mee, maar ik zie bij die jongen een bepaalde potentie die geschikt is voor een hoger niveau. Denso was ontzettend waardevol voor ons. Het zal een enorm gemis zijn."