Feyenoord-duo niet ingeschreven voor Conference League: 'Verwachtte die vraag al'

Feyenoord-duo niet ingeschreven voor Conference League: 'Verwachtte die vraag al'

04-02-2022 14:16
79

Feyenoord heeft Cole Bassett en Dermane Karim niet ingeschreven voor de Conference League. Dat vertelt trainer Arne Slot op de persconferentie. Aanwinsten Patrik Walemark, Jorrit Hendrix en Philippe Sandler zijn wel speelgerechtigd in het derde Europese toernooi. Slot vertelt ook dat er een coronabesmetting is vastgesteld in zijn selectie.

In de winter mogen clubs maar drie nieuwe spelers inschrijven voor de Europese toernooien. Feyenoord stond daardoor voor een puzzel, aangezien er afgelopen maand vijf nieuwelingen werden aangetrokken. Slot geeft aan dat de Rotterdammers de knoop inmiddels hebben doorgehakt. "Die vraag had ik verwacht: Walemark, Hendrix en Sandler zijn ingeschreven", reageert de Feyenoord-coach. Bassett en Karim moeten de Conference League-duels van Feyenoord daardoor vanaf de tribune bekijken.

Later vertelt Slot over Reiss Nelson. De Engelse aanvaller is besmet geraakt met het coronavirus. "Hij ging vandaag (vrijdag, red.) naar huis toe met een positieve test. Morgen moeten de anderen getest worden." De kans is dus aanwezig dat er nog meer spelers moeten afhaken voor de wedstrijd tegen Sparta, die op zondagmiddag gespeeld wordt.