Teruggekeerd publiek wordt verwend in Utrecht: van 0-2 naar 3-2, Veerman de held

05-02-2022 18:28
122

Henk Veerman is de held van de zaterdagmiddag geworden tijdens de terugkeer van het Eredivisie-publiek. De nieuwkomer van FC Utrecht kwam tegen SC Cambuur voor rust binnen de lijnen, bij een 0-2 achterstand: de thuisploeg boog de wedstrijd echter om en Veerman maakte de winnende.

De FC Utrecht-fans hadden zich ongetwijfeld iets anders voorgesteld van hun terugkeer in De Galgenwaard. Cambuur was na twaalf minuten al uitgelopen naar een 0-2 voorsprong, dankzij twee zeldzame treffers van Erik Schouten. Eerst had de aanvoerder succes in de rebound, nadat Issa Kallon de lat trof, daarna kon hij ongehinderd een corner van Mees Hoedemakers binnenkoppen.

Na een half uur zette FC Utrecht-trainer René Hake zijn joker in: Veerman kwam binnen de lijnen voor Mike van der Hoorn. Op dat moment had Anastasios Douvikas een doelpunt al afgekeurd zien worden, wegens hands van Mark van der Maarel, maar de Griek profiteerde alsnog van de Utrechtse storm die op kwam zetten. Dat deed hij zelfs twee keer: Douvikas tikte eerst na goed doorzetten van Quinten Timber de 1-2 binnen en maakte even later ook gelijk, na voorbereidend werk van Veerman en Mimoun Mahi.

FC Utrecht ging na rust op zoek naar meer en het was uitgerekend Veerman die de inhaalrace helemaal afmaakte. Cambuur bezweek na een uur spelen voor een derde keer onder druk van de thuisploeg: Douvikas was ditmaal de bliksemafleider en Veerman schoot de 3-2 voorbij Sonny Stevens. Veerman trof ook nog de lat en Jamie Jacobs kwam bij een uitval aan de overzijde net tekort om Cambuur aan een gelijkspel te helpen. FC Utrecht kon uiteindelijk juichen na het spektakelstuk.