Schmidt: 'Crazy goal tegen Ajax, crazy goal tegen AZ, maar ook geen toeval'

Schmidt: 'Crazy goal tegen Ajax, crazy goal tegen AZ, maar ook geen toeval'

05-02-2022 22:39 Laatste update: 22:53
226

PSV-trainer Roger Schmidt besloot voor de thuiswedstrijd tegen AZ om een wisseling van de wacht onder de lat door te voeren, maar de keeperswissel pakte dramatisch uit: Yvon Mvogo mocht Joël Drommel vervangen, maar ging in de fout, waarna de Eindhovenaren verloren. Schmidt verscheen na afloop voor de camera van ESPN.

De na dit seizoen vertrekkende Duitser was niet tevreden over Drommel en besloot Mvogo een kans te geven, verklaarde hij vooraf al. "Dat hoort bij voetbal, dat je er klaar voor moet zijn als je de kans krijgt, of je nu een keeper of een veldspeler bent", maakte hij na de wedstrijd de balans op. "Maar uiteindelijk was het mijn beslissing en we kregen die goal tegen, erg ongelukkig."

Door dat moment heeft PSV opnieuw een Eredivisie-topper verloren, in de wetenschap dat dinsdag alweer de bekerwedstrijd tegen NAC Breda wacht. "Twee weken geleden verloren we hier met 1-2 van Ajax, door een crazy goal. Nu verliezen we hier door een crazy goal met 1-2 van AZ. Maar dat is ook geen toeval, dus daar moeten we van leren. En we moeten laten zien dat we veerkracht hebben, dat we er dinsdag weer staan in een heel belangrijke bekerwedstrijd. Dat hoort erbij als je profvoetbal speelt, zeker als je je doelen wil behalen in moeilijke tijden", aldus Schmidt, die moed heeft geput uit de instelling van zijn ploeg. "Ik zag genoeg energie, eerlijk gezegd. Ik heb geen team gezien dat het hoofd liet hangen."

PSV trapt dinsdag om 19.00 uur af tegen NAC. Later in februari staat ook het Conference League-tweeluik met Maccabi Tel-Aviv op het programma.