Overmars reageert op Ajax-exit: 'Dit gedrag is niet goed te praten, zie ik nu ook'

Overmars reageert op Ajax-exit: 'Dit gedrag is niet goed te praten, zie ik nu ook'

06-02-2022 23:53 Laatste update: 07-02-2022 06:19
261

Marc Overmars heeft in gesprek met de Ajax-clubkanalen gereageerd op zijn onverwachtse vertrek bij Ajax. De voormalig directeur spelersbeleid neemt de schuld op zich en wil graag met rust gelaten worden.

Overmars stapt op bij Ajax, vanwege grensoverschrijdende berichten die hij naar vrouwelijke collega's stuurde. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag", begint de oud-buitenspeler. "En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

"Ik bied mijn excuses aan", gaat Overmars verder. "Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

De komende dagen zal moeten blijken hoe Ajax het vertrek van Overmars opvangt. Het ligt voor de hand dat Gerry Hamstra, die tot zondag de rechterhand van Overmars was, de taken voorlopig overneemt.