'Verrassende twist: NAC houdt 'potentiële goudmijn' alsnog uit handen van Utrecht'

'Verrassende twist: NAC houdt 'potentiële goudmijn' alsnog uit handen van Utrecht'

11-02-2022 09:28 Laatste update: 09:58
27

Na een radiostilte van één maand heeft de soap rondom NAC Breda-talent Ezechiel Banzuzi een bijzondere wending gekregen. Volgens BN DeStem gaat de jeugdinternational, die woensdag zijn zeventiende verjaardag viert, alsnog bijtekenen in het Rat Verlegh Stadion.

Banzuzi heeft ondanks zijn jonge leeftijd al flink wat Keuken Kampioen Divisie-meters kunnen maken en stond na de eerste competitiewedstrijd van 2022 opeens in de schijnwerpers. Terwijl zijn contractonderhandelingen met NAC stroef verliepen, deelde hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven een foto met de tekst 'One Last Time' via Snapchat. Later werd duidelijk dat hij bezig was met een transfer naar FC Utrecht.

Banzuzi werd vervolgens uit de selectie gezet, maar volgens BN DeStem heeft NAC hem nu zijn 'zonden' vergeven. Sterker nog: Banzuzi gaat – ondanks de interesse van FC Utrecht – voor 2,5 jaar bijtekenen, concludeert de West-Brabantse krant na een kleine rondgang' langs de betrokken partijen.

Inmiddels traint de middenvelder, door de krant omschreven als 'potentiële goudmijn', ook weer mee met de A-selectie. Mogelijk maakt hij zondag zijn rentree tegen FC Den Bosch.