Ajax wil drie prijzen: 'Laatste jaren nooit een team gezien dat echt beter was'

Ajax wil drie prijzen: 'Laatste jaren nooit een team gezien dat echt beter was'

22-02-2022 11:06 Laatste update: 11:16
150

Dusan Tadic is vastbesloten om weer hoge ogen te gooien met Ajax in de Champions League. De Servische aanvoerder gelooft dat de Amsterdammers net als in het seizoen 2018/2019 ver kunnen reiken.

In de achtste finale neemt Ajax het op tegen Benfica. De eerste wedstrijd in Lissabon is woensdagavond. "We doen verbazingwekkende dingen", zegt Tadic in de Volkskrant. "Ajax vraagt dat ook van je. Als je geen constant hoog niveau aankunt, hoor je niet bij Ajax. Zo simpel is dat."

De 33-jarige aanvaller denkt dat zijn leeftijd nog geen vat op hem krijgt. "Ik voel me steeds beter. Als je over langere termijn op je lichaam let, dus ook als je twintig bent, voel je je ook na je dertigste goed. Ook in je geest." Hij ziet dat zijn inzet overslaat op de rest van het team. "Anderen zijn ook veel meer gaan werken, wat een compliment is voor al onze trainers, ook de fysieke trainers. We stimuleren elkaar. Degenen die niets doen krijgen een slecht gevoel."

Volgens Tadic moet Ajax geloven dat het de Champions League kan winnen, ook al behoren de Amsterdammers niet tot de favorieten. "Als je bij Ajax speelt, zeg je nooit dat iemand beter voetbalt. We hebben best wel eens verloren, maar de laatste jaren heb ik nooit een team gezien dat echt beter was dan wij. We moeten geloven in grote dingen. Groot denken. Proberen drie prijzen te winnen."