Extra ballast voor Benfica tegen Ajax: zes belangrijke spelers staan op scherp

Extra ballast voor Benfica tegen Ajax: zes belangrijke spelers staan op scherp

22-02-2022 18:26
46

Benfica moet oppassen dat het woensdagavond niet te veel gele kaarten krijgt tegen Ajax. Er zijn maar liefst zes spelers van O Glorioso, waarvan vier steunpilaren, die op scherp staan en de return in Amsterdam zouden kunnen missen.

Omdat de kaartenlast in de Champions League pas na de kwartfinales vervalt, hebben een aantal spelers bij Benfica nu wat extra druk om mee te spelen. Als zij een gele kaart krijgen, missen ze de terugwedstrijd in de Johan Cruijff Arena hoe dan ook.

Het gaat om linksback Alex Grimaldo, centrale verdediger Nicolás Otamendi (foto boven), spelmaker Julian Weigl, vleugelaanvaller Rafa Silva, rechtsback Gilberto en controleur Joao Mário. Dat zijn zes spelers die vaak in de basis staan bij Benfica en vooral de eerste vier worden als onmisbaar ingeschat.

Ook Ajax moet oppassen, maar in veel mindere mate dan de Portugese tegenstander. Het heeft met Jurriën Timber en Edson Álvarez maar twee spelers die op scherp staan. Voor de Mexicaan is dat de tweede keer dit Champions League-seizoen, want hij was al een keer geschorst.