Lovende woorden voor Blind: 'Xavi en Iniesta, maar ander pakte de spotlights: jij'

Lovende woorden voor Blind: 'Xavi en Iniesta, maar ander pakte de spotlights: jij'

22-02-2022 19:31 Laatste update: 19:38
69

Daley Blind kan woensdagavond een bijzonder record pakken bij Ajax: mocht de verdediger in actie komen tegen Benfica, dan wordt hij de Ajacied met de meeste Champions League-wedstrijden achter zijn naam.

In Ajax TV wordt er uitgebreid stilgestaan bij het 'bijna-record' van Blind. Zo heeft zijn vader Danny een speciale boodschap voor hem. "Ik ben hier om je te feliciteren met het - wederom - verbreken van een record", loopt Blind senior alvast wat vooruit op de wedstrijd van woensdagavond.

"Laten we teruggaan naar 2013, in de Arena: Ajax tegen FC Barcelona. Neymar, Puyol, Piqué, maar ook met de twee middenvelders Xavi en Iniesta. En toch pakte een andere middenvelder de spotlight die avond. En dat was jij. Ik wil je feliciteren met nóg een record", aldus Danny.

Daley is duidelijk blij met de lovende woorden van zijn vader. "Lief", zo begint de Ajax-routinier. "Ik praat vaak met mijn vader, natuurlijk. Hij zegt dit ook vaak genoeg, maar wanneer je het op video ziet, voelt het erg goed. Het maakt je emotioneel. Hij heeft veel bereikt en ik heb veel van hem geleerd. Zijn woorden betekenen altijd wat speciaals voor mij. "