Ajax mogelijk financieel gedupeerd door Russische inval in Oekraïne

Ajax mogelijk financieel gedupeerd door Russische inval in Oekraïne

25-02-2022 16:12
78

De Russische inval in Oekraïne treft mogelijk ook Ajax. In de halfjaarcijfers van de Amsterdammers valt te lezen dat de club nog wacht op een bedrag van bijna twintig miljoen euro voor de transfers van Quincy Promes, Lassina Traoré en David Neres.

Ajax ontving bankgaranties voor de overgangen van de drie spelers, die naar Spartak Moskou (Promes) en Shakhtar Donetsk (Traoré en Neres) vertrokken. Die garanties betreffen een bedrag van 15,1 miljoen euro door een bank uit Oekraïne. Daarnaast bestaat er nog een door een derde partij uit Rusland afgegeven garantie van 4,3 miljoen euro.

De Amsterdamse club schrijft dat het moeilijk in te schatten is welke risico's het op financieel gebied loopt met deze bankgaranties in Oekraïne en Rusland. Dat heeft te maken met de economische sancties die de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben ingesteld tegen banken en personen uit Rusland. Het is afwachten hoe zich dat verder ontwikkelt.

Neres was afgelopen donderdag al te zien in een videoboodschap vanuit een hotel in Kiev, waar hij met Braziliaanse ploeggenoten om hulp vroeg aan zijn regering. De voetballers willen graag vertrekken uit Oekraïne.