Eredivisie-flops: Ajax-spelers zakken door het ijs, ook slecht nieuws voor Higler

Eredivisie-flops: Ajax-spelers zakken door het ijs, ook slecht nieuws voor Higler

28-02-2022 11:30
102

Dit is de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur, waar drie spelers van Ajax in staan, maar dat hadden er zomaar meer kunnen zijn. Het was weer een enerverend voetbalweekend.

Dennis Higler: We trappen af met een scheidsrechter. AZ heeft de overwinning op Feyenoord afgedwongen, maar kreeg daar wel wat hulp bij van Higler, die op basis van statistieken de pik op Feyenoord lijkt te hebben. Een aantal van Higlers besluiten was zeer discutabel, of laten we maar gewoon zeggen dat ze slecht waren.

Arno Verschueren (Sparta): Arno Verschueren, what where you thinking? Bij uitstek dé dissonant bij Sparta vanwege de doldwaze overtreding op Eran Zahavi, waarmee hij Sparta benadeelde.

Daley Blind (Ajax): Blind is op dit moment geen schim van de Blind die Ajax meerdere malen (ook in grote wedstrijden) bij de hand nam. Tegen Willem ll en Benfica was hij zwak en tegen Go Ahead Eagles was dat niet anders. Het gaat te ver om Blind de schuld van de 2-0 te geven, maar feit is wel dat hij verkeerd gepositioneerd stond.

Devyne Rensch (Ajax): De wissel Rensch/Mazraoui na 45 minuten was bijzonder veelzeggend. Niet alleen omdat Rensch een zwakke wedstrijd speelde, maar vooral omdat Ten Hag een niet fitte speler inbracht voor een fitte speler.

Antony (Ajax): Geen samba aan de Vetkampstraat. Antony is normaal gesproken de uitblinker, maar dat hij tegen Go Ahead niet uit de verf kwam is een groot compliment voor Mats Deijl, die hem in zijn broekzak had.

Kostas Lamprou (PEC): Zelf vond Lamprou het geen fout, maar daar is niet iedereen het mee eens. De doelman van PEC kwam uit zijn doel, terwijl hij daar helemaal niets had te zoeken. Lamprou weet de twijfels nog niet te overwinnen, vorige week ging het namelijk ook al mis.



Bryan Linssen (Feyenoord): Linssen is het al een tijdje kwijt en lijkt wat verspeeld te hebben bij de achterban van Feyenoord. Hij werd samen met Sinisterra in de spits gezet tegen AZ, maar dat pakte totaal verkeerd uit. Linssen zat volledig in de tang bij de AZ-verdediging.

Guus Til (Feyenoord): Ook Til heeft na de winterstop moeite om zijn stempel te drukken bij Feyenoord, waar dat in de eerste seizoenshelft wel lukte. Tegen AZ liet hij geen verpletterende indruk achter.

Noni Madueke (PSV): Nee, Madueke zal niet met een goed gevoel terugkijken op Sparta - PSV. Niet alleen omdat het veld slecht was, maar omdat de verdedigers van Sparta hem vol op de hielen zaten en hij zich daar mateloos aan ergerde. Het continu klagen zat Madueke ook behoorlijk in de weg.

Vrijwel alle spelers van PEC: Een totale offday, om er maar een cliché uit te gooien. Geen enkele speler van PEC haalde tegen Heracles een voldoende. Hier kunnen we kort over zijn.

Vrijwel alle spelers van Willem ll: Het klinkt wat makkelijk, maar we kunnen niet veel anders na de dertiende nederlaag in de laatste veertien duels. Alle spelers van Fred Grim waren ondermaats, terwijl de positie van de trainer ook steeds meer lijkt te wankelen.