Ajax heeft extra nieuws: Pasveer minstens acht weken out, Gorter eerder terug

Ajax heeft extra nieuws: Pasveer minstens acht weken out, Gorter eerder terug

28 February - 16:09 Laatste update: 16:20
74

Ajax heeft extra details gedeeld over de blessures van doelmannen Remko Pasveer en Jay Gorter. Beide sluitposten haakten vlak voor het verloren uitduel met Go Ahead Eagles geblesseerd af.

Pasveer brak vlak voor het Champions League-duel met Benfica zijn vinger, keepte nog wel in Lissabon, maar kon zondag niet meespelen in Deventer. Dat gold ook voor Gorter, maar Ajax laat in het midden waar hij last van heeft. Pasveer lijkt aan het einde van het seizoen pas weer beschikbaar, terwijl Gorter mogelijk nog voor de eerstvolgende interlandbreak zijn rentree maakt.

Andre Onana keepte zondag in De Adelaarshorst en zal dat donderdag ook in de halve bekerfinale tegen AZ doen. Op 15 maart speelt Ajax de Champions League-return tegen Benfica: of Onana of Gorter dan zal keepen, is nog even afwachten.

Collega Maarten Stekelenburg is al bijna het hele seizoen geblesseerd, nadat hij in oktober aan zijn heup is geopereerd: de routinier zal ook niet meer in actie komen. Zondag zaten de jonge reservekeepers Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17) op de bank.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s