Ajax benadeeld in Deventer: 'Overspannen Kamphuis kan dit niveau niet aan'

Ajax benadeeld in Deventer: 'Overspannen Kamphuis kan dit niveau niet aan'

01-03-2022 09:33
203

Jochem Kamphuis had in het Eredivisie-duel van Ajax met Go Ahead Eagles een strafschop moeten geven aan de Amsterdammers. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij, die weet dat spelers niet bepaald onder de indruk zijn van de scheidsrechter.

Verweij blikt in de voetbalpodcast van De Telegraaf terug op het voorval. "Het was een absurd moment", trapt Verweij af. "De keeper van Go Ahead Eagles neemt een achterbal, de speler (Gerrit Nauber, red.) neemt de bal aan, ziet Tadic aan komen lopen en pakt de bal in zijn handen. Dat zie je bij de pupillen als een spelertje wordt opgejaagd."

De verslaggever oordeelt hard over Kamphuis, die de doeltrap als nog niet genomen beschouwde. "Jochem Kamphuis kan dit niveau niet aan", stelt hij. "Als je de spelers spreekt, zeggen ze dat er een volkomen overspannen man op het veld staat. Helemaal in paniek en de angst in zijn ogen. De KNVB moet hem dit soort wedstrijden niet meer geven."

Ajax ging uiteindelijk met 2-1 onderuit tegen Go Ahead, maar mag zich dus benadeeld voelen, meent Verweij. "Het zegt niet dat Ajax die wedstrijd alsnog had gewonnen, maar het had het wel een stukje makkelijker gemaakt. Ajax heeft wat dat betreft wel reden tot klagen."

Ajax-trainer Erik ten Hag wilde zich na afloop niet beklagen over de handsbal van Nauber. "Ik heb het incident bewust niet zelf aangekaart, omdat ik het ongepast vind om daar de nadruk op te leggen", liet hij weten.