'Spelers van Barcelona proberen Mazraoui warm te maken voor transfer'

'Spelers van Barcelona proberen Mazraoui warm te maken voor transfer'

03-03-2022 09:15
28

FC Barcelona werkt hard om Noussair Mazraoui binnen te halen. De Catalanen zien in de rechtsback een uitstekende transfervrije versterking en hebben de hulp ingeroepen van eigen spelers met een Marokkaanse achtergrond.

Zij moeten Mazraoui zien te overtuigen van een transfer naar Camp Nou, zo schrijft El Mundo Deportivo. Zelf zou de Ajacied wel oren hebben naar Barcelona, maar omdat AC Milan en Borussia Dortmund hem ook op de korrel hebben, wil de Catalaanse club geen enkel risico nemen.

De beleidsbepalers bij Barcelona zijn namelijk onder de indruk van Mazraoui, die ook nog een 'prioriteitsaankoop' is nu Sergiño Dest goed presteert op de rechtsback-positie. Men is bij Barça namelijk niet vergeten dat, toen Dest van Ajax overgenomen werd, Mazraoui basisspeler was in Amsterdam. De Blaugranas gaan dus uit van een verbetering.

Het is zeker dat de Marokkaan niet meer bij Ajax blijft. Na de competitiewedstrijd tegen PSV in januari (1-2 zege) gaf Mazraoui aan dat hij zijn aflopende contract in Amsterdam niet wilde verlengen, zodat hij een buitenlands avontuur aan zou kunnen gaan.