Ajax stelt Ruiter-beslissing uit: 'Ik begreep dat er ook andere opties zijn'

Ajax stelt Ruiter-beslissing uit: 'Ik begreep dat er ook andere opties zijn'

04-03-2022 18:17
82

Ajax zou vrijdag eigenlijk een knoop doorhakken over het wel of niet contracteren van Robbin Ruiter, maar de Amsterdammers hebben de beslissing uitgesteld. De landskampioen heeft ook andere opties en hoopt op een doelman met meer internationale ervaring.

Ajax kampt door blessures van Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg met een keepersprobleem. Ruiter trainde om die reden mee. Ajax zou eigenlijk op vrijdag een beslissing nemen over het aantrekken van de routinier, maar ziet daar nu vanaf.

"Ik denk dat Ajax heel snel zoekt naar een internationale keeper. Ruiter is de voor de hand liggende optie, maar als je in de Champions League speelt en je wilt elk risico vermijden, dan zoekt Ajax natuurlijk nog even verder", vertelt Marcel van der Kraan, de chef sport van De Telegraaf.

"Ik begreep van clubwatcher Mike Verweij dat er op dit moment ook andere opties zijn", gaat Van der Kraan verder. "De beslissing over Ruiter is uitgesteld. Ajax kijkt of ze nog een iets meer internationaal ervaren doelman kunnen vinden."