Willem ll bevestigt noodgreep: clubleiding legt besluit uit, ook Grim reageert

Willem ll bevestigt noodgreep: clubleiding legt besluit uit, ook Grim reageert

08-03-2022 11:10
116

Willem ll heeft bevestigd dat het per direct afscheid neemt van hoofdtrainer Fred Grim. Technisch directeur Joris Mathijsen is inderdaad op non-actief gesteld. 'Een verschil van inzicht' tussen Mathijsen en de raad van commissarissen van Willem ll is de reden voor het vertrek. Grim vertrekt vanwege slechte sportieve resultaten.

"Het valt ons zwaar om na bijna zes jaar waarin we lang, intensief en goed met Joris hebben samengewerkt, hem op non-actief te moeten stellen", zegt rvc-voorzitter Jan van der Laak. "Met de directeur en mens Joris hebben we al die jaren een erg goede relatie gehad. De club is hem zeer dankbaar voor zijn jarenlange toewijding, verdiensten en successen voor de club."

Van der Laak baalt dat Grim al in zijn eerste seizoen afscheid moet nemen. "De samenwerking van de spelersgroep, stafleden en overige medewerkers van de club met Fred is goed. Maar in het belang van de club en lijfsbehoud in de Eredivisie moeten we dit noodzakelijke en vervelende besluit nemen. We zijn Fred dankbaar voor de prettige samenwerking."

Reactie Grim
De ontslagen Grim komt zelf ook met een reactie. "Het is erg zonde dat aan mijn nog korte periode bij Willem II een einde komt. Ik heb hier samen met mijn collega's goed kunnen werken, maar om meerdere redenen staan we na 25 wedstrijden niet daar waar we willen staan. Het is erg jammer dat de goede samenwerking met de mensen met wie ik dagelijks werkte nu eindigt."

Willem ll bereidt zich met de huidige staf voor op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat betekent dat assistent-trainer Denny Landzaat aan mag blijven.