Update: Russen weten nog niets van belangstelling van FC Groningen

Update: Russen weten nog niets van belangstelling van FC Groningen

08-03-2022 16:08 Laatste update: 16:05
51

FC Groningen overweegt om Glenn Bijl tot het einde van het seizoen in te lijven. De 26-jarige rechtsback verruilde FC Emmen afgelopen zomer voor Krylja Sovetov Samara, maar hij mag tot de zomer vertrekken door de onrust in Rusland.

FIFA maakte maandag bekend dat spelers in de Russische en Oekraïense competitie hun contract tot 30 juni kunnen opschorten. Ze mogen dan tot de zomer transfervrij bij een andere club aan de slag. Deze speciale transferperiode is open tot 7 april.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen bevindt de mogelijke komst van Bijl zich nog in 'een pril stadium'. "We zijn nu aan het uitzoeken hoe de nieuwe regels precies zijn. Glenn kan voor ons een interessante speler zijn en ik ben op dit moment ook wel wat in contact met hem", laat Fledderus weten aan RTV Noord. De gesprekken bevinden zich in de oriënterende fase. "Ik heb dit ook nog niet met de technische staf besproken."

De Groningers probeerden Bijl twee jaar geleden al terug te halen, maar toen verlengde de voormalig jeugdspeler van de club zijn contract bij FC Emmen. De afgelopen transferperiode was de Trots van het Noorden op zoek naar een nieuwe rechtsback, maar proefspeler Pelé van Anholt voldeed niet.

Update: De interesse van FC Groningen in Glenn Bijl lijkt op dit moment nog niet concreet. "We zijn op dit moment met niemand in onderhandeling over een van onze spelers", zegt technisch directeur Sergey Kornilenko tegen VoetbalPrimeur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie