Van Geel moet nieuwe Willem II-trainer aanstellen: 'Iemand die nu kan leveren'

Van Geel moet nieuwe Willem II-trainer aanstellen: 'Iemand die nu kan leveren'

08-03-2022 15:24
34

Martin van Geel moet met spoed op zoek naar een nieuwe trainer voor Willem II. De algemeen directeur neemt voorlopig ook de technische zaken voor zijn rekening, nadat na het ontslag van Fred Grim ook Joris Mathijsen op non-actief werd gesteld.

"Ik zit al heel lang in het vak, maar dit was misschien wel meest lastige beslissing ooit. Het is een dieptepunt", reageert Van Geel tegenover Voetbal International op het vertrek van de coach en de technisch directeur. "Het is een besluit van de rvc. Die is al weken in gesprek met Mathijsen over de situatie. Ik ben pas laat op de hoogte gesteld. Ik begrijp het, ik weet hoe het werkt. Waarom nu pas? Dat is aan de rvc. We hebben problemen. Dat is duidelijk. Als je een van de laatste achttien duels wint, is dat slecht. Het gaat om in Eredivisie blijven nu."

Willem II staat slechts twee punten boven de degradatiestreep. Van Geel gaat dan ook snel op zoek naar een vervanger van Grim. "Ik neem de technische portefeuille alleen voor nu over", benadrukt de ex-directeur van AZ, Ajax en Feyenoord, die prima op kon schieten met Grim. "De klik was er gewoon. Daar lag het niet aan, het is puur vanwege de resultaten. Vanaf vandaag zoeken we naar een trainer. Iemand die nu kan leveren, we kijken niet naar de langere termijn."

Van Geel lijkt niet te vrezen voor een tekort aan opties. "Ik ken heel veel mensen heel goed. De nieuwe trainer moet de uitdaging zien en aandurven."