Madueke is eerlijk bij PSV: 'Af en toe wel frustrerend, heb er geen invloed op'

Madueke is eerlijk bij PSV: 'Af en toe wel frustrerend, heb er geen invloed op'

09-03-2022 16:57
35

Noni Madueke vindt het soms frustrerend dat hij vaak gewisseld wordt door PSV-trainer Roger Schmidt. De Engelsman speelde dit seizoen slecht één volledige wedstrijd, in de Champions League-voorrondes tegen FC Midtjylland.

Madueke kampte dit seizoen regelmatig met blessureleed. Als de aanvaller fit is, gebruikt Schmidt hem echter zelden negentig minuten lang. "We hebben veel spelers en ik ben niet de enige die het verdient om te spelen", vertelt Madueke als hij daar door Veronica naar gevraagd wordt. "De coach wisselt en veel spelers zitten in hetzelfde schuitje. Dat is wat er gebeurt als je een goed team hebt. Ik denk er niet echt aan."

Op dit moment is Madueke naar eigen zeggen fit genoeg om een hele wedstrijd in actie te komen. "Ik ben zeker fit genoeg om negentig minuten te spelen. Het is de beslissing van de coach, daar heb ik niet veel invloed op. Het is af en toe wel frustrerend. Je wil op het veld staan om te spelen en als aanvaller ook om te scoren. Maar elke speler maakt hetzelfde mee, het hoort bij voetbal."