Roda slaat toe en haalt 'speler met brok aan ervaring' terug naar Nederland

Roda slaat toe en haalt 'speler met brok aan ervaring' terug naar Nederland

12-03-2022 12:39
29

Pelé van Anholt (30) vervolgt zijn loopbaan bij Roda JC. De vleugelverdediger was de afgelopen tijd op proef bij FC Groningen, waar hij geen contract wist te verdienen. In Kerkrade is dat wel gelukt.

Roda maakt het transfernieuws via de officiële kanalen bekend. Van Anholt heeft een contract getekend tot de zomer van 2022 met een optie voor nog een seizoen. "Pelé is een multifunctionele verdediger die uit het juiste hout is gesneden als profvoetballer", vertelt een tevreden trainer Jurgen Streppel. "Met zijn 30 jaar en ruim 160 gespeelde Eredivisiewedstrijden brengt hij een brok aan ervaring mee."

Van Anholt is blij dat hij de kans krijgt om aan de slag te gaan in Limburg. "De afgelopen tijd heb ik verschillende gesprekken gevoerd met Streppel en Jordens Peters, met wie ik in het seizoen 2016/2017 nog samenspeelde bij Willem II. Tijdens deze gesprekken merkte ik een bepaalde ambitie van de club waar ik me goed in kan vinden. Ik ben dan ook enorm trots om bij deze mooie club te tekenen en kijk uit naar het spelen in het prachtige Parkstad Limburg Stadion."