Sparta overwint schrik na Beugelsdijk-blessure en verlaat laatste plaats

12-03-2022 18:26
42

Sparta heeft nog twee wedstrijden tegoed, maar heeft de laatste plaats in de Eredivisie alvast verlaten. De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd lange tijd overschaduwd door de vervelende blessure die Tom Beugelsdij opliep, maar uiteindelijk was het toch feest op Het Kasteel: Sparta boekte een uiterst belangrijke 1-0 zege dankzij Adil Auassar.

Vrijwel direct na de aftrap lag de wedstrijd al stil na een akelig moment met Beugelsdijk. De verdediger kwam ongelukkig neer en moest na een blessurebehandeling van enkele minuten gewisseld worden. In de loop van de namiddag kwam het bericht door dat hij een hersenschudding had opgelopen en dat het naar omstandigheden goed met hem ging.

De schrik zat er echter goed in op Het Kasteel en in de wedstrijd gebeurde lange tijd weinig tot niets. Ook in de tweede helft viel er lange tijd weinig te beleven, totdat de ban in het laatste kwart alsnog werd gebroken. Vito van Crooij verzorgde met een indraaiende vrije trap de assist, Auassar kopte de 1-0 binnen.

De beer was opeens los en Sparta kreeg opeens drie kansen achter elkaar. Lennart Thy kwam twee keer voor doelman Andries Noppert, maar hield in beide gevallen het hoofd niet koel. Landgenoot Mario Engels deed dat tussendoor wel, maar zijn treffer werd afgekeurd. Giannis-Foivos Botos zorgde met een schot in de korte hoek voor het eerste wapenfeit namens Go Ahead, maar Maduka Okoye redde in twee instanties.

Sparta was echter de club die het meest over had in de slotfase. Dat het toch nog spannend bleef, was te danken aan Noppert, die ook oog in oog met invaller Laurent Jans redde. Go Ahead kon uiteindelijk geen vuist meer maken in de laatste minuten, waardoor Sparta van plek achttien naar plek zestien klimt. Achtervolgers PEC Zwolle en Fortuna Sittard spelen zondag nog tegen Feyenoord en Willem II, maar Sparta heeft de wedstrijd tegen Fortuna én het restant tegen Vitesse nog tegoed.