Ajax-vertrek Overmars 'sportief jammer': 'Maar tegelijkertijd vind ik hem een oen'

Ajax-vertrek Overmars 'sportief jammer': 'Maar tegelijkertijd vind ik hem een oen'

19-03-2022 08:52 Laatste update: 09:20
95

Keje Molenaar is te spreken over de ontwikkeling van Ajax en de andere Nederlandse clubs in Europa de afgelopen jaren. Dat is volgens hem ook toe te schrijven aan Marc Overmars, die recent werd weggestuurd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag.

"Dat Ajax de laatste zestien van de Champions League heeft kunnen halen, bekijk ik echt wel van de positieve kant. Dat was tien jaar geleden volkomen ondenkbaar", begint Molenaar in een uitgebreid gesprek met De Telegraaf. "Dat de Nederlandse clubs nu goed presteren in de Conference League is het Ajax-effect. Ajax heeft de lat hoger gelegd en de rest moet mee."

Dat Overmars op moest stappen bij Ajax vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, vindt Molenaar 'sportief verschrikkelijk jammer'. "Maar tegelijkertijd vind ik hem een oen. Hoe heeft hij die berichten nou in godsnaam kunnen sturen? Ik begrijp dat gewoon niet. Ik vind als advocaat wel dat je geen besluit kunt nemen voordat de feiten onomstotelijk vast staan. Dus had de RvC Overmars op non-actief kunnen stellen en door een externe deskundige een voortvarend, diepgaand onderzoek kunnen laten doen. Aan de hand van die resultaten had een definitief besluit genomen moeten worden."

Als het aan Molenaar had gelegen, had Ajax Overmars (nog) niet definitief de laan uitgestuurd. "Het kan zo zijn dat de RvC gepanikeerd heeft vanwege de The Voice-affaire. Op non-actief stellen was wellicht beter geweest. Nu kun je hem niet meer terughalen."