Overtuigend Go Ahead Eagles zet volgende stap richting handhaving

19-03-2022 20:39
77

Go Ahead Eagles heeft weer een nieuwe stap richting handhaving gezet. De thuiswedstrijd tegen SC Cambuur leverde geen problemen op: 3-0.

Inigo Córdoba kreeg al na één minuut spelen de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot belandde in het zijnet. Het zette de toon voor de rest van de wedstrijd, waarin Go Ahead een stuk sterker was dan Cambuur. De openingstreffer viel na 26 minuten en kwam op naam van Joris Kramer, die binnenkopte. Daarna was het voor Cambuur een kwestie van het beperkt houden van de schade.

Dat lukte negen minuten, waarna Go Ahead de score verdubbelde. Aanvoerder Luuk Brouwers kopte raak uit een vrije trap van Bas Kuipers. Het hoogtepunt van de tweede helft was voor Henk de Jong, de trainer van Cambuur die momenteel thuiszit. Dat gebeurde in de 57e minuut (De Jong is 57 jaar) en heel het stadion ging erachter staan.

Cambuur liet in de slotfase een grote kans op de aansluitingstreffer liggen, waarna Mats Deijl in de 78e minuut de wedstrijd in het slot gooide met de 3-0. Go Ahead pakt drie punten en kan nog altijd aan plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal denken, maar belangrijker: het gat met nummer zestien Willem ll is acht punten.