Ajax-captain Tadic over apart moment met Antony: Ja, het was een rare actie

Ajax-captain Tadic over apart moment met Antony: "Ja, het was een rare actie"

20-03-2022 17:15 Laatste update: 17:43
90

Dusan Tadic is blij met de overwinning van Ajax op Feyenoord, maar heeft zich voor de camera moeten verantwoorden voor een opmerkelijke actie vlak voor tijd. Hij duwde Antony op de grond en vond geel op zijn plaats, voor zichzelf.

"De eerste helft was niet goed voor ons, we maken slordige fouten en waren slecht in de opbouw", zegt Tadic tegen ESPN. "Feyenoord heeft goed druk op ons gezet, dan maak je ze sterk. In de rust hebben we gezegd dat we op moesten staan en alles doen om te winnen. Het laatste half uur was goed, beter."

Wedden

Meer odds

Antony had al geel gekregen en stond te hinkelen op het veld. Tadic kwam boos aanrennen en smeet zijn ploeggenoot op de grond, tot hilariteit bij de technische staf van Feyenoord. Er zat een idee achter, zegt Tadic. "Hij had moeite en wij wachtten op hem. Ik zei tegen hem: ga liggen. Dan konden wij misschien wisselen of wat anders doen. Danny (Makkelie, red.) zei dat we snel in moesten gooien. Mazraoui keek, maar Antony stond daar nog. Als je niet kunt spelen, then you go down. Ja, het was een rare actie. Danny is de beste scheidsrechter, maar ik had geel moeten krijgen."

"Het is een belangrijke overwinning. In dit soort wedstrijden moeten wij opstaan, met de borst naar voren", besluit Tadic.