Overmars reageert: Wat bij Ajax is gebeurd, zal niet opnieuw gebeuren

Overmars reageert: "Wat bij Ajax is gebeurd, zal niet opnieuw gebeuren"

21-03-2022 13:12 Laatste update: 13:34
80

Marc Overmars vertelt dat hij bij Antwerp aan 'een nieuw hoofdstuk begint'. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax werd maandagmiddag gepresenteerd bij de ambitieuze Belgische club, waardoor hij ook voor het eerst sprak sinds zijn vertrek uit Amsterdam.

"Ik ben blij dat ik hier ben", zegt Overmars op de persconferentie. "De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project en waar ze naartoe willen met de club. De ambities zijn enorm. Het is een mooie uitdaging en ik zie de groeipotentie van de stad en de club. Voor mij is het een nieuwe periode en een nieuw hoofdstuk. Daar wil ik graag met iedereen goed aan beginnen."

Overmars vertrok begin februari bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Antwrep beschouwt dat echter als een 'privékwestie'. "Ik wil de Ajax-bladzijde achter mij laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen", stelt de oud-international. "Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen. Wat gebeurd is bij Ajax heeft geen invloed gehad op mijn contractbesprekingen bij Antwerp. Dat is goed afgerond."

"Wat bij Ajax gebeurd is, zal niet opnieuw gebeuren", benadrukt Overmars, die een langere 'afkoelingsperiode' niet heeft overwogen. "Ik ben 48 jaar..... Ik begin dan ook heel snel en kijk ernaar uit." De voormalige linksbuiten kiest bewust voor het buitenland. "Als je bij Ajax hebt gewerkt, dan kun je alleen nog in het buitenland aan de slag. Daarom heb ik hiervoor gekozen. Ik ben niet gevlucht. Ik kom ook in Antwerpen wonen. Het voelt goed aan. Daarom heb ik, tussen alle andere aanbiedingen, voor Antwerp gekozen. Het gevoel was goed."

De ex-Ajacied tekent voor meerdere jaren op De Bosuil, waar hij de komende weken wordt ingewerkt. De huidige nummer drie van de Jupiler Pro League is in handen van de steenrijke Paul Gheysens, die fors investeert in de club.