Fans Antwerp hebben geen moeite met Overmars: 'Over zes maanden ook heisa'

Fans Antwerp hebben geen moeite met Overmars: 'Over zes maanden ook heisa'

22-03-2022 12:55 Laatste update: 23-03-2022 12:32
38

De supporters van Royal Antwerp FC hebben geen moeite met de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Nog geen zes weken geleden vertrok de oud-international bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Overmars vertoonde opdringerig, 'stalkingachtig' gedrag, plaatste foute opmerkingen op de werkvloer en verstuurde dickpics. Hij liet weten zich kapot te schamen en vertrok uit de Johan Cruijff Arena. Toch heeft hij nu alweer een nieuwe klus te pakken bij het ambitieuze Antwerp. "Ik begrijp dat veel mensen dit een controversiële zet vinden", zegt Dominik Van Landeghem van de overkoepelende Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC) in de Gazet van Antwerpen. "Maar we kennen ­alleen het verhaal dat in de media verscheen. Op sportief vlak haalt Antwerp een technisch directeur van ­wereldniveau binnen. Zijn palmares spreekt voor zich. Met hem erbij zet Antwerp zijn nationale én ­internationale ambities kracht bij."

Van Landeghem wil het gedrag van Overmars in Amsterdam niet bagatelliseren. "Maar als blijkt dat de club, die toch door heel wat verstandige mensen geleid wordt, er na een lang gesprek van overtuigd is dat ze met Overmars in zee kan gaan, dan kunnen wij daar als supportersfederatie ­alleen maar achter staan. Wij kijken voornamelijk naar de sportieve toekomst. Voor ons is dit een ­bevestiging dat Paul ­Gheysens na zeven jaar meer dan ooit met ­Antwerp vooruit wil."

Sally Pelkmans, één van de vier vrouwen in het bestuur van FASC, sluit zich daar bij aan. "Alles wordt tegenwoordig breed uitgesmeerd en toch weten we niet exact wat er met Overmars en die vrouwen bij Ajax is gebeurd. Oké, dat ontslag komt er niet zomaar, maar elk ­verhaal heeft twee kanten. Dat er van schuldbesef nauwelijks sprake is? Ik vind het gevaarlijk om daar een uitspraak over te doen. Dat hij zich schaamde in een statement vond ik een goede ­eerste aanzet."

Pelkmans vindt ook niet dat Overmars te snel weer aan de slag gaat. "Over zes maanden zou er over deze aanstelling evenveel heisa zijn ontstaan."