'Ajax past beleid aan en stelt harde grens: bijtekenen of vertrekken'

'Ajax past beleid aan en stelt harde grens: bijtekenen of vertrekken'

23-03-2022 11:14 Laatste update: 11:22
249

Ajax gaat zich in het vervolg harder opstellen nu na Brian Brobbey ook Noussair Mazraoui en Andre Onana transfervrij de deur uitlopen. Dat stelt Voetbal International. De Nederlandse kampioen is er klaar mee dat het miljoenen euro's misloopt op de transfermarkt.

Na Brobbey voerde Ajax ook maandenlang moeizame onderhandelingen met Mazraoui, die net als de spits wordt bijgestaan door Mino Raiola. De uitkomst is hetzelfde: ook de vleugelverdediger trekt de deur van de Johan Cruijff Arena gratis achter zich dicht. Samen met Onana vertegenwoordigden zij eerder nog tientallen miljoenen aan waarde, waardoor de maat nu vol is voor de Amsterdammers, schrijft VI.

Wedden

Meer odds

Spelers die in de toekomst nog maar een eenjarig contract hebben, krijgen een duidelijke boodschap: ze moeten bijtekenen of een transfer maken. De eerste speler die hier mee te maken krijgt is Ryan Gravenberch. Voor de negentienjarige middenvelder is echter al de nodige interesse. Zo wil Bayern München 25 miljoen euro voor hem betalen, inclusief bonussen. Ajax hoopt vooralsnog op 35 miljoen.