Update: Als FC Twente iets wil, dan zullen ze zich moeten melden bij PEC Zwolle

Update: "Als FC Twente iets wil, dan zullen ze zich moeten melden bij PEC Zwolle"

25-03-2022 16:55 Laatste update: 16:56
33

FC Twente heeft interesse in Mees de Wit en Yuta Nakayama. Dat meldt fansite Twentefans.nl. Het tweetal van PEC Zwolle zou hoog op het scoutinglijstje van technisch directeur Jan Streuer staan.

De Tukkers haalden met Sem Steijn al een eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen, maar zijn nog lang niet klaar. Twentefans weet te melden dat De Wit en Nakayama begeerd worden door Twente en dat de nummer vier van de Eredivisie zelfs al bij PEC geïnformeerd heeft naar de transferstatus van het tweetal.

Bij Nakayama hoeft een overstap geen groot probleem te betekenen, aangezien de Japanner na dit seizoen transfervrij is. De linksbenige verdediger moet wel een aardig salaris opstrijken. Als niet-EU-speler is er een minimumbedrag dat hij zal moeten ontvangen en Twente zal zich nog gaan beraden of ze het dat waard vinden.

De Wit ligt wel nog langer vast in Zwolle. De Blauwvingers hebben de linksback vastliggen tot medio 2023 en kunnen dat zelfs nog met een jaar verlengen, maar bij degradatie van PEC mag de door Ajax opgeleide De Wit waarschijnlijk voor veel minder geld weg. Twente zoekt nog een linkervleugelverdediger voor volgend seizoen en voor die positie komt De Wit dus in aanmerking.

Update: Tussen Mees de Wit en FC Twente speelt op dit moment niets. De linksback van PEC Zwolle is daarnaast voor de club uit Enschede moeilijk te betalen, omdat zijn contract na dit seizoen nog één jaar doorloopt en er dus een transfersom op tafel moet komen. "FC Twente is een mooie club, maar de focus van Mees ligt op PEC Zwolle en handhaving. Als FC Twente iets wil, dan zullen ze zich moeten melden bij PEC Zwolle", zegt zaakwaarnemer Menno Groenveld.