Tiental Jong Oranje knokt zich langs koploper, droomdebuut Tavsan

29-03-2022 20:35 Laatste update: 20:41
35

Jong Oranje heeft dinsdag een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor het EK. Na de 0-0 remise tegen Jong Bulgarije leek het ook tegen Jong Zwitserland de verkeerde kant op te gaan, maar NEC'er Elayis Tavsan kantelde de wedstrijd en bezorgde Jong Oranje de overwinning.

Jong Oranje begon tegen Jong Zwitserland met Wouter Burger en Sepp van den Berg in het hart van de verdediging. Brian Brobbey startte wederom op de bank, in plaats daarvan stonden Thomas Buitink en Joshua Zirkzee voorin.

Het liep aanvankelijk stroef bij Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi had veel balbezit, maar creëerde weinig kansen. Pas vlak voor rust liet Jong Oranje de tanden zien, zonder de kansen om te zetten in doelpunten. Van de Looi bracht met Brobbey extra stootkracht binnen de lijnen. De Ajax-spits kwam voor Buitink, die een ongelukkige wedstrijd speelde.

Jong Oranje kwam na rust in de problemen nadat Wouter Burger met rood van het veld moest. De verdediger kreeg in de eerste helft al geel en in de tweede helft zijn tweede. In de slotfase bracht Van de Looi Tavsan voor Zirkzee en dat bleek een gouden zet. Binnen twee minuten scoorde de NEC'er twee keer. Tavsan werkte eerst een voorzet van Kenneth Taylor binnen, om daarna van buiten het strafschopgebied te scoren. Daardoor was de buit binnen.

Jong Oranje blijft in het spoor van koploper Jong Zwitserland, waardoor het gat nog slechts twee punten is. Hierna volgen nog wedstrijden tegen Jong Moldavië, Jong Gibraltar en Jong Wales.