KNVB om tafel in Qatar na kritiek Van Gaal: 'Louis duidelijk een exponent van'

KNVB om tafel in Qatar na kritiek Van Gaal: 'Louis duidelijk een exponent van'

31-03-2022 08:48 Laatste update: 09:52
23

Secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong is door de voetbalbond afgevaardigd om in Qatar met bondsvoorzitter Hamad bin Khalifa Al Thani te praten. Reden voor het gesprek zijn de pittige uitspraken van Louis van Gaal over het vergeven van het WK aan de oliestaat. 

Van Gaal stelde onlangs dat hij het 'belachelijk' vindt om een WK te organiseren in Qatar. "We gaan in een land spelen om, hoe zegt de FIFA dat, het voetbal daar te laten ontwikkelen. En dat doe je door een toernooi te organiseren in dat land. Dat is al bullshit", aldus de bondscoach, die aangaf dat het enkel om geld en commerciële belangen zou gaan.

De uitspraken van Van Gaal zetten kwaad bloed in Qatar, waardoor De Jong de boel komt sussen. "We gaan gewoon een kopje thee drinken", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We gaan eigenlijk altijd over alles in gesprek, dus het is eigenlijk niet spannend. We zullen uitleggen dat een scherp debat voeren onderdeel is van de Nederlandse cultuur. Soms met heel uitgesproken standpunten, met open vizier. Dat is onze manier van discussiëren en daar is Louis duidelijk een exponent van."

Een delegatie van de KNVB is woensdagavond vertrokken naar Doha. Vrijdag vindt de loting voor het WK plaats. Van Gaal is daar niet bij, aangezien de bondscoach geen negatieve PCR-test kon overleggen na zijn coronabesmetting.