De Boer krijgt onderuit de zak: 'Moeten steeds op dit soort onzin reageren'

De Boer krijgt onderuit de zak: 'Moeten steeds op dit soort onzin reageren'

01-04-2022 13:45
66

De uitzending van Jinek, waar Ronald de Boer te gast was, heeft een hoop losgemaakt. In de talkshow weerlegde De Boer het nieuws dat er bij de bouw van stadions in Qatar 6500 mensen zijn overleden. Die zijn volgens hem 'allemaal op een hoop gegooid'. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International slaat nu terug.

De Boer noemde het aantal van 6500 'totale onzin' en krijgt kritiek omdat hij als ambassadeur aan het WK in Qatar verbonden is. "Ik word een beetje moe van de kritiek op mijn rol. David Beckham en Xavi, de trainer van FC Barcelona, zijn ambassadeur. Denk je nou echt dat dat achterlijke gasten zijn?", counterde De Boer. "Het is allemaal op één hoop gegooid in die tijd. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die in de bouw werkt. Daar zijn die nummers van gemaakt." 

'Ronald de Boer is moe van alle kritiek. Weet je Ronald, wij zijn ook best moe omdat we steeds weer op dit soort onzin moeten reageren. Lees anders via deze link gewoon ff hoe het zit', verwijst Amnesty International naar een artikel.