Van de Beek haakt voor aanvang al af, Everton verliest en blijft in de gevarenzone

Van de Beek haakt voor aanvang al af, Everton verliest en blijft in de gevarenzone

03-04-2022 16:52
14

De degradatiezorgen zijn nog lang niet voorbij voor Everton, dat na een uitwedstrijd tegen West Ham United met lege handen terug moet naar Liverpool. Donny van de Beek viel in de warming-up uit met een blessure en The Hammers bleken in eigen huis met 2-1 te sterk.

Van de Beek moest de laatste wedstrijden voor de interlandperiode missen en zou tegen West Ham weer spelen, maar haakte voor de aftrap al af: Mason Holgate was zijn vervanger. Nummer acht West Ham greep het initiatief en kwam na een half uur spelen op voorsprong, nadat Aaron Cresswell een vrije trap schitterend voorbij Jordan Pickford schoot.

Everton beschikte over veerkracht en kwam in de openingsfase van de tweede helft op gelijke hoogte. Uitgerekend Holgate tekende met een van richting veranderd schot voor de 1-1. Daarna ging het echter helemaal mis voor The Toffees, die op achterstand én met een man minder kwamen te staan. Kort na de gelijkmaker van Holgate werd het 2-1 via Jarrod Bowen, die attent reageerde op een gepareerde inzet van Mikhail Antonio. Daarna kreeg Michael Keane zijn tweede gele kaart, na een te laat ingezette tackle op diezelfde Antonio.

De krappe voorsprong van West Ham kwam niet meer in gevaar en Everton blijft voorlopig zeventiende, met drie punten marge ten opzichte van de degradatiezone. De ploeg van Frank Lampard heeft echter nog wat inhaalwedstrijden tegoed en speelt woensdagavond een heel belangrijke: nummer negentien Burnley – dat vier punten minder heeft – is dan de tegenstander.