'Zachtste doelpoging van de dag kwam keihard aan bij Feyenoord, doodstil werd het'

'Zachtste doelpoging van de dag kwam keihard aan bij Feyenoord, doodstil werd het'

08-04-2022 06:55
60

Feyenoord gaf donderdagavond een voorsprong weg tegen Slavia Praag, knokte zich ook weer terug van een achterstand, maar speelde in minuut 95 nog met 3-3 gelijk. De ploeg van Arne Slot heeft nog alle kans om de halve finales van de Conference League te halen, maar de druiven zijn onverminderd zuur in De Kuip. Wat schrijven de Nederlandse ochtendkranten over Feyenoord?

Ibrahim Traoré scoorde in de allerlaatste seconde van de wedstrijd met een hakballetje. 'De zachtste doelpoging van de avond kwam keihard aan bij Feyenoord. De late gelijkmaker van Slavia Praag verpestte een spectaculaire avond, waarop de Rotterdammers andermaal lieten zien de Tsjechische kampioen aan te kunnen', concludeert het Algemeen Dagblad. 'Doodstil werd het in de Kuip, die zo lang ouderwets had gekolkt tijdens de eerste kwartfinale van de Conference League.'

Feyenoord had in de eerste helft gedomineerd, maar Slavia kwam door een discutabele goal van Peter Olayinka op gelijke hoogte. Na een matpartij bij rust ging het in de tweede helft alle kanten op. 'Marino Pusic, de licht ontvlambare rechterhand van Slot, pakte Slavia-aanvoerder Olayinka bij zijn keel vast en dat leverde een rode kaart op. De tweede helft had vervolgens alles wat een voetbalwedstrijd mooi kan maken, al was het slot een nachtmerrie voor Feyenoord', aldus het AD.

Ook De Telegraaf zag vuurwerk in De Kuip. 'Niet letterlijk, gelukkig. De leiding van Feyenoord krijgt elke keer hartkloppingen van al het vuurwerk op de tribunes. Het kostte de club al bijna een half miljoen euro aan boetes bij de UEFA in dit Europese seizoen.' Het Legioen gaf echter gehoor aan de oproep die trainer Slot vooraf deed. 'Hij heeft het Legioen keihard nodig om druk op de tegenstander te zetten in de periodes dat zijn ploeg vol op de aanval speelt. Het is die eeuwige twaalfde man, waarvoor de coach mede naar Feyenoord kwam. Het vuurwerk kwam deze keer uit de eigen staf van Slot', doelt men op de rode kaart voor Pusic.

De Volkskrant vindt dat Feyenoord zich terecht beklaagde na de 1-1 van Olayinka. 'De eerste treffer van Slavia was door de VAR waarschijnlijk geannuleerd wegens buitenspel, maar een videoscheidsrechter ontbreekt zelfs in deze fase van het nieuwe Europese toernooi.' Desondanks heeft Feyenoord een uitgelezen kans gemist om alvast een grote stap richting de halve finales te zetten. 'Feyenoord zag de Arena Kombëtare, decor van de Conference League-finale in Tirana, donderdagavond al snel gloren, maar eindigde na de nodige plotwisselingen toch met de handen in het haar. (…) De achtbaan eindigde dus pas bij het hakje van Traoré waardoor Tirana toch nog verder weg is dan gehoopt.'