Van Hooijdonk en Van Beek bezorgen Heerenveen winst in Derby van het Noorden

10-04-2022 14:08 Laatste update: 14:16
89

De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen is zondagmiddag gewonnen door de thuisploeg. De zege kwam tot stand door twee goals van Sydney van Hooijdonk en eentje van Sven van Beek. Heerenveen is nu zo goed als zeker van lijfsbehoud.

Heerenveen nam al vroeg in de wedstrijd de leiding in het Abe Lenstra Stadion. Sydney van Hooijdonk scoorde, maar kreeg daarbij hulp van Peter Leeuwenburgh, die in de fout ging. De spelers van Groningen lagen overduidelijk nog te slapen in de beginfase en hadden het geluk dat Heerenveen de kansen niet afmaakte.

De gelijkmaker van Groningen viel dan ook uit het niets. Neraysho Kasanwirjo kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten, kapte twee man uit en passeerde Erwin Mulder met een vlammend schot. De goal gaf Groningen echter niet het gewenste zetje vooruit. Heerenveen liet voor rust kansen op meer onbenut.

Groningen leek beter uit de rust te komen, maar kwam wel al vroeg in de tweede helft op achterstand. Weer was het Van Hooijdonk die scoorde. De wedstrijd ging na de goal gelijkop en was het aanzien waard. Amin Sarr profiteerde niet van een fout van Leeuwenburgh en Ibrahim Dresevic voorkwam de 2-2 van invaller Daleho Irandust. Kort daarna scoorde Sven van Beek, nu in het juiste doel. Het was zijn eerste treffer in zeven jaar tijd waarmee hij de derby besliste.

Heerenveen staat op 34 punten en is nagenoeg zeker van handhaving, Groningen krijgt een dreun in de strijd om de play-offs.