Fraser moest 'wel even slikken': 'Zag er tegenop om met Van Gaal te bespreken'

Fraser moest 'wel even slikken': 'Zag er tegenop om met Van Gaal te bespreken'

11-04-2022 21:42
32

Henk Fraser geeft toe dat het 'wel even slikken' was toen hij moest kiezen tussen een dienstverband bij FC Utrecht en het WK in Qatar. De huidige trainer van Sparta heeft een dubbelfunctie als assistent-bondscoach, maar dat zal komend seizoen verleden tijd zijn.

Maandag werd duidelijk dat Fraser komend seizoen de trainer van FC Utrecht wordt én dat de Domstedelingen hem tijdens het najaar niet afstaan voor het WK. "Ik zag er tegenop om met Van Gaal over te praten. Hij heeft keuze zat als het om assistenten gaat en de keuze is afgelopen zomer op mij gevallen. Dan vind ik het niet leuk dat ik het niet afmaak", laat hij aan NU.nl weten. "Het was gewoon een moeilijke keuze. Omdat ik het fantastisch naar mijn zin heb: niet alleen de bondscoach, ook de spelers zijn fantastisch om mee te werken", voegt hij toe tegenover ESPN.

Van Gaal stemde echter in en Fraser heeft echter zijn woord gegeven aan FC Utrecht, de club die hij in de jaren tachtig als speler al diende. "Ik kon naar een club die voor mij echt wel een droomclub is, op basis van wat je daar ervaren hebt, de ambities die ze hebben. Eerlijk gezegd: dan was het achteraf ook weer niet zo'n hele moeilijke keuze."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie