Marca: balend Barcelona ziet 'rugzakje van 30 miljoen' weer terugkeren

Marca: balend Barcelona ziet 'rugzakje van 30 miljoen' weer terugkeren

12-04-2022 14:46
40

FC Barcelona zit volgend seizoen weer opgescheept met Miralem Pjanic. De Bosnische middenvelder speelt op huurbasis bij Besiktas, maar de Turkse club gaat hem niet definitief overnemen en dat levert Barça een probleem op.

Besiktas stuurt aan het einde van het seizoen alle huurlingen terug naar hun clubs, zo heeft algemeen directeur Ceyhun Kazanc deze week bevestigd. Dat raakt Barcelona: Pjanic komt niet voor in de plannen van trainer Xavi en drukt met zijn financiële pakket zwaar op de begroting.

Het salaris van Pjanic en de jaarlijkse afschrijving op zijn transfer, die stamt uit 2020, kost Barcelona dertig miljoen euro per jaar, weet Marca. Dat is een megabedrag voor de club, die moet jongleren om de kosten te verminderen en nieuwe spelers binnen te halen. Pjanic wordt door Marca een 'rugzakje van dertig miljoen' genoemd en mag uitkijken naar een nieuwe club.

Het vastleggen van Pjanic had twee jaar geen sportieve, maar financiële motivatie. Barça zou het boekjaar negatief afsluiten, maar een ruildeal met Juventus - Arthur bewandelde de omgekeerde weg - voorkwam dat scenario. Juventus maakte 72 miljoen euro over voor Arthur, Barça tikte 60 miljoen af voor Pjanic. Elk jaar schrijft Barça vijftien miljoen van dat bedrag af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie