'Niemand heeft me kunnen overtuigen om niet te stoppen met voetballen'

'Niemand heeft me kunnen overtuigen om niet te stoppen met voetballen'

14-04-2022 17:28
16

Rens van Eijden heeft meer toelichting gegeven op zijn besluit om te stoppen met voetballen. De captain van NEC denkt zijn top niet meer aan te kunnen tikken en haalt tegenwoordig minder plezier uit het voetbal dan eerst.

Dinsdag werd duidelijk dat Van Eijden zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. "Ik doe alles weloverwogen, waardoor ik ook volledig achter deze beslissing sta", vertelt hij tegenover de clubkanalen van NEC. "Ik heb gespard met de mensen om me heen, niemand heeft me kunnen overtuigen om niet te stoppen. Alles is eigenlijk steeds duidelijker geworden voor me, waardoor ik tot dit besluit ben gekomen."

Van Eijden is weer bijna helemaal terug na een slepende kruisbandblessure. Waarom kiest hij er dan toch voor om te stoppen na dit seizoen? "Op 1 april kreeg ik de brief dat mijn contract niet verlengd zou worden. In die periode dacht ik al na over wat mij echt gelukkig maakt. Waarom ben ik überhaupt begonnen met voetballen en wat heeft mij altijd gedreven? Plezier speelt daarin een grote rol, net als ontwikkeling. Als je merkt dat dit niet meer het geval is, dan haal ik daar geen voldoening uit. Dan is de keuze heel makkelijk", stelt de stopper. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie