Boze Lyon-fans nemen Bosz niets kwalijk: 'Hij heeft niet gekregen wat hij wilde'

Boze Lyon-fans nemen Bosz niets kwalijk: 'Hij heeft niet gekregen wat hij wilde'

15-04-2022 22:17
15

In een groot statement hebben de grootste supportersgroepen van Olympique Lyonnais zich uitgesproken tegen de huidige staat van hun club. Na de 0-3 thuisnederlaag tegen West Ham United was de maat vol, maar trainer Peter Bosz blijft buiten schot.

De ploeg van Bosz vloog uit de Europa League door toedoen van The Hammers, die huishielden in het Groupama Stadium. Na afloop maakten de fans hun onvrede al duidelijk, omdat ze vinden dat hun ploeg al jaren de weg kwijt is. Sommigen maakten het heel bont en braken tribunes af.

In de competitie staat Lyon op een teleurstellende negende plaats en nu ook het Europese seizoen voorbij is, willen supportersgroeperingen als Bad Gones zich graag laten horen. Zij vragen een verandering in mentaliteit en willen dat ook bij de spelers terugzien.

Bosz blijft buiten schot. 'Is de trainer iets aan te rekenen?', valt te lezen in het statement. 'Net als zijn voorgangers krijgt hij met dezelfde problemen te maken en krijgt hij een andere spelersgroep dan hij zelf zou willen. De spelers en de trainer zijn passanten, maar het gaat om die mentaliteit.'