Bosz is dankbaar: 'Veel voorzitters zouden anders gereageerd hebben'

Bosz is dankbaar: 'Veel voorzitters zouden anders gereageerd hebben'

20-04-2022 13:55
10

Peter Bosz is bijzonder blij met de steun van Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas. De Nederlandse trainer wil het vertrouwen terugbetalen met goede resultaten, zo laat hij weten.

De druk op Bosz nam afgelopen week verder toe, nadat Lyon door West Ham United uit de Europa League werd gekegeld. Bovendien stellen de resultaten in de Ligue 1 teleur. Ondanks de 6-1 zege op Bordeaux, staan Les Gones slechts achtste. Aulas sprong desondanks op de bres voor de oud-coach van Ajax. "Ik houd Bosz binnenboord, ook komend seizoen", beloofde de preses.

Bosz werd in aanloop naar het competitieduel met Brest gevraagd naar die 'baangarantie'. "Ik kan de juiste woorden er niet voor vinden, ik waardeer dit", wordt hij onder meer geciteerd door de Franse tak van Eurosport. "Je merkt dat deze voorzitter de nodige ervaring heeft. We praten vaak, hij weet hoe we werken en hij weet dat het nog niet voorbij is. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan."

"Maar met alle emoties in het voetbal, zouden veel voorzitters anders gereageerd hebben", gaat Bosz verder. Hij is daarom dankbaar voor de steun. "Ik hoop dat ik hem met punten kan terugbetalen." De 58-jarige oefenmeester bleef onlangs ook al bij de belangrijkste supportersgroepen buiten schot.