Bosz weigert over Ajax-interesse te praten: 'Ik moet loyaal naar hen zijn'

Bosz weigert over Ajax-interesse te praten: 'Ik moet loyaal naar hen zijn'

22-04-2022 09:15
39

Peter Bosz weigert te praten over de mogelijke opvolging van Erik ten Hag. De Olympique Lyon-trainer wordt evenals Arne Slot gelinkt aan een stap naar Ajax, maar beiden wuiven vragen over de Amsterdamse club weg. 

In het seizoen 2016/2017 stond Bosz ook al bij Ajax voor de groep. Gedurende zijn dienstverband werd de Europa League-finale gehaald en mede om zijn verdiensten in Amsterdam wordt hij gezien als geschikte kandidaat om Ten Hag op te volgen. Ondanks tegenvallende resultaten bij Lyon, geniet hij het volste vertrouwen van voorzitter Jean-Michel Aulas: Bosz mag niet vertrekken uit Frankrijk. 

"De mensen van de club zijn heel loyaal naar mij", zegt de oefenmeester in gesprek met de NOS. "Daarom vind ik dat ik ook loyaal naar hen moet zijn. Dus wil ik het over dat soort dingen (de mogelijke belangstelling van Ajax, red.) niet hebben." 

Lyon staat in de Ligue 1 op de achtste plaats en moet alle zeilen bijzetten om Europees voetbal af te dwingen. Onlangs ging de ploeg in de Europa League-kwartfinales onderuit tegen West Ham United.