Cruijff neemt duidelijk De Jong-standpunt in en beschrijft Barça-misère

Cruijff neemt duidelijk De Jong-standpunt in en beschrijft Barça-misère

25-04-2022 08:04 Laatste update: 08:23
10

Jordi Cruijff heeft zich uitgesproken over de toekomst van Frenkie de Jong. De FC Barcelona-middenvelder kon zich tegen Rayo Vallecano (0-1) opnieuw niet onderscheiden, wat voor chagrijn zorgde toen hij na een uur naar de kant werd gehaald. 

De ontevredenheid was van het gelaat van de Oranje-international af te lezen op het moment dat hij het veld verliet. De Jong liep in een streep door naar de kleedkamers. Hoewel Xavi Hernández zich afgelopen week nog lovend uitsprak over de Nederlander, werden vragen over diens toekomst na afloop toch weer aangehaald. "Frenkie is een zeer gewaardeerde speler binnen de club", stelt sportief directeur Cruijff. "Wij zijn niet van plan hem te verkopen."

Tegen Rayo Vallecano leed Barcelona de derde thuisnederlaag op rij. "We bevinden ons in het moment dat de bal de buitenkant van de paal raakt in plaats van de binnenkant", beschrijft Cruijff de situatie. "Het is duidelijk dat we het moeilijk hebben tegen ploegen die zo weinig mogelijk effectieve speeltijd willen. Een sleutelmoment is dan ook dat we opnieuw een vroege tegengoal krijgen. Dat is een verbeterpunt."