'Als PSV'ers hadden we natuurlijk gehoopt dat het 0-0 zou blijven bij Ajax'

'Als PSV'ers hadden we natuurlijk gehoopt dat het 0-0 zou blijven bij Ajax'

25-04-2022 12:25
99

Willy en René worden het dit seizoen niet meer eens: de één is er heilig van overtuigd dat PSV nog kampioen wordt, de ander is het geloof verloren.

Met nog vier speelrondes te gaan heeft Ajax een voorsprong van vier punten op PSV. De late zege van de Amsterdammers op NEC (0-1) was terecht, erkent Willy. "NEC had niet veel in te brengen. Ajax was heer en meester", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Als PSV'ers hadden we natuurlijk gehoopt dat het 0-0 zou blijven. Maar Ajax heeft meer kwaliteit en krijgt altijd wel een kansje."

Toch ziet Willy nog genoeg mogelijkheden voor PSV om Ajax te achterhalen. "We winnen alles en Ajax heeft nog een zwaar programma. We moeten ons focussen op het kampoenschap, dan winnen we alle vier de wedstrijden (Willem II-thuis, Feyenoord-uit, NEC-thuis en PEC Zwolle-uit, red.). Ajax speelt nog tegen AZ en Vitesse."

René ziet het niet meer gebeuren voor PSV. "Die geven geen vier punten meer weg", zegt hij over Ajax. "PSV wordt tweede. Een tweede plaats is ook goed, maar net niet goed genoeg."