'Mensen geloven niet bij wie ze in de taxi zitten, PSV is heel bekend in Brazilië'

'Mensen geloven niet bij wie ze in de taxi zitten, PSV is heel bekend in Brazilië'

25-04-2022 17:14
59

Jonathan Reis bewaart nog altijd warme herinneringen aan PSV. De inmiddels 32-jarige Braziliaan koestert vooral zijn goede band met Fred Rutten, voormalig trainer van de Eindhovenaren.

Reis stond te boek als een groot talent, maar de verleidingen buiten het veld bleken te groot. Toen de voormalig aanvaller zich leek op te richten, gooide een zware knieblessure roet in het eten. Tegenwoordig is hij taxichauffeur in zijn thuisland, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "De mensen geloven vaak niet bij wie ze in de taxi zitten. PSV is heel bekend in Brazilië. Als ik zeg dat ik voor die club heb gespeeld, denken ze soms dat ik ze voor de gek houd."

Hoewel zijn avontuur bij PSV geen succes werd, bewaart hij toch ook goede herinneringen aan die tijd. "Die 10-0 overwinning op Feyenoord", doelt hij op de historische zege van de Eindhovenaren, waarin hij een hattrick maakte. "Kippenvel. Voetballen in het Philips Stadion was al prachtig, maar die wedstrijd was helemaal bijzonder. Ik denk er nog vaak aan terug."

Dat doet hij ook aan Fred Rutten, die zich over hem ontfermde. "Hij is de vader die ik in mijn jeugd heb gemist. Ik mis PSV nog elke dag. Als God het wil, kom ik op een dag terug naar Nederland." Rutten keert vanaf de zomer terug bij PSV, als rechterhand van trainer Ruud van Nistelrooy.