De gebeten hond bij Sparta spreekt zich uit: Ik draag het als een man

De gebeten hond bij Sparta spreekt zich uit: "Ik draag het als een man"

26-04-2022 11:15
27

Manfred Laros, de algemeen directeur van Sparta, is al een tijdje het mikpunt van kritiek. Journalist en Sparta-supporter Hugo Borst deed daar afgelopen weekend op tv nog een schepje bovenop, maar Laros zelf houdt het hoofd koel.

Borst kwam in de uitzending bij ESPN en maakte gehakt van het beleid van Laros, die volgens de journalist te weinig transfergeld vrijmaakte en daarmee het seizoen van Sparta 'heeft verpest'. Dat komt bovenop alle andere uitingen van kritiek aan het adres van de algemeen directeur, die al 25 jaar werkzaam is in de voetballerij.

Zelf blijft Laros er rustig onder. "Ik lees de kritiek wel links en rechts, of ik krijg het op een andere manier mee, maar ik laat me daar niet door leiden", zegt hij tegen Voetbal International. "Het komt ook uit een selectieve groep. Ik weet wat de waarheid is en hoe het zit."

De directeur voelt de steun van andere bestuursleden bij Sparta. "Er is consensus over het beleid dat we al jaren met elkaar succesvol voeren. Dat ik daar de uitvoering aan geef en dat ik hier de belangrijkste persoon in ben is overduidelijk, dus dat betekent dat ik de verantwoordelijkheid moet nemen en op moeilijke momenten weleens de shit over me heen krijg. Het is wat het is, dat blijkt bij betaald voetbal te horen. Ik draag het als een man."