Go Ahead Eagles lijkt bijna nieuwe hoofdtrainer te hebben: 'Dan melden we ons'

Go Ahead Eagles lijkt bijna nieuwe hoofdtrainer te hebben: 'Dan melden we ons'

26-04-2022 19:50
16

Go Ahead Eagles hoopt op korte termijn de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer af te ronden. De club was de afgelopen maanden druk bezig met de opvolging van Kees van Wonderen, maar witte rook is er nog atlijd niet.

Technisch manager Paul Bosvelt zegt dat Go Ahead zich de afgelopen periode heeft georiรซnteerd in de zoektocht naar een nieuwe trainer. "Een aantal opties voor de functie van hoofdtrainer zijn uiteindelijk, ondanks goede gesprekken, afgevallen door verschillende redenen", zegt hij op de clubsite van Go Ahead. "Soms besluit je zelf met iemand het traject niet voort te zetten en soms komt er bijvoorbeeld een andere club in de markt voor een trainer die je op het oog hebt."

"We hebben dan ook nooit een termijn gesteld waarop we per se een nieuwe trainer moesten presenteren. Want ook tijdens het proces kunnen er trainers beschikbaar komen. We hopen en denken nu wel in de eindfase van de zoektocht te zijn beland. Zodra de kogel door de kerk is, melden we ons uiteraard weer", vervolgt Bosvelt.

De aanstelling van een trainer kan invloed hebben op het besluit van spelers om wel of niet te blijven. "We hebben verschillende spelers op het oog, waarvan we met een aantal al in gesprek zijn", zegt Bosvelt. "Maar zo'n speler is dan ook benieuwd welke trainer er volgend jaar voor de groep staat, en andersom is het bij bepaalde spelers ook goed om te weten hoe een nieuwe trainer naar hen kijkt. Met Evert Linthorst, Aventis Aventisian, Rashaan Fernandes en Xander Blomme zijn de eerste versterkingen (primair) met het oog op volgend seizoen in ieder geval al gecontracteerd."