Malacia: 'Antony grijpt alles aan, maar als ik kop écht verlies krijg ik storing'

Malacia: 'Antony grijpt alles aan, maar als ik kop écht verlies krijg ik storing'

01-05-2022 08:52
159

Feyenoord viert zijn successen in onder meer de Conference League uitbundig, maar daar wordt in de rest van Nederland soms wat lacherig over gedaan. Tyrell Malacia haalt er zijn schouders over op, al vindt hij wel dat het 'normaal' moet worden voor de Rotterdammers.

"Wordt er door anderen weleens gelachen omdat ze vinden dat we nogal uitbundig zijn als we iets hebben bereikt, maar nog niets hebben gewonnen? En dat de mensen blij zijn als we winnen van bijvoorbeeld een degradatiekandidaat en dat na afloop vanaf het veld met de supporters vieren? Ik zie dat zelf meer als onze supporters bedanken", zegt Malacia in het Algemeen Dagblad. "Dat vieren zegt iets over hoe deze club wordt beleefd en nog meer over waar we vandaan komen."

"We moeten er wel naartoe dat het normaal gaat worden", erkent de 22-jarige linksback. "Dat we pas echt uitpakken als we bijvoorbeeld de Conference League hebben gewonnen. Soms mag het iets minder uitbundig als we een gewone prestatie leveren. Dat voorkomt dat anderen je als een club met enorme achterban en stadion dat toch vaak klein blijft, menen te moeten zien."

Malacia weet dat er onder meer in de hoofdstad zo gedacht wordt, maar hij geniet juist van de rivaliteit met Ajax en de felle duels met Antony. Ook de Braziliaan vertelde al dat hij de duels met Malacia mooi vindt. "Ik heb veel respect voor hem, hij voor mij. Ja, Antony grijpt alles aan, er zijn jongens die daarin meegaan, hun kop verliezen, maar daar heb je niets aan. En ik weet: als ik mijn kop écht verlies, krijg ik storing. Ik ken die kant van mezelf, daar heb je als voetballer niets aan, dus moet ik gewoon zo koel mogelijk blijven. En dat lukt, ook dankzij de ervaringen bij Oranje."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie